IRLAND

VOYAs historie starter med Walton familien og Irlands ville Atlanterhavskyst. I 2000 gjenåpnet de algekurbadet i Strandhill, Sligo, Kurbadet ble raskt utrolig populært og ryktet om VOYAs økologiske algebad spredte seg fort. Flere og flere etterspurte produkter som de kunne ta med seg hjem for å videreføre den deilige spaopplevelsen i eget hjem.

VERDENS FØRSTE

Utfordringen var stor og her startet historien om VOYA. VOYA visste at konvensjonell kosmetikk bruker kjemikalier som kan ødelegge algenes gode egenskper og også skade miljøet og forbruker. Som familie ble de enige om at et kompromiss var uakseptebelt og ville gå imot alt de stod for. Neils bror Mark forsøkte å finne andre økologiske algeprodukter men fant ingen. De fant fort ut at hvis de ikke var villige til å inngå kompromisser så måtte de igjennom den lange og krevende ferden mot å skape en helt ny type hudpleieprodukter, nemlig verdens første produkter med økologisk sertifiserte alger.

VOYA I SKANDINAVIA

Og VOYAs historie fortsetter i Skandinavia.  I 2012 reiste Anne Trogstad, grunnlegger av Spa Elixir Beauty Organics til Irland for å treffe VOYA og for å oppleve algebad og VOYA produkter og behandlinger. Opplevelsen svarte til all forventning. Anne har hatt atopisk eksem og psoriasis og effekten av algebad og VOYAs algebaserte produkter var umiddelbar. Imponert over standarden på VOYAs produkter samt at VOYA hadde den samme innstilling som Anne til at produkter skal være økologisk sertifisert, komme fra fornybare ressurer samt at de stiller svært strenge krav til fremstilling for å spare miljø gjorde at Anne ville ta del i VOYAs videre reise.
Norge og Sverige har mange års erfaring med kurbad og Anne kommer selv fra byen Sandefjord hvor Norges første kurbad ble grunnlagt i 1842. Med så sterke tradisjoner i kurbad i Skandinavia visste hun at VOYA med sine økologiske algebaserte produkter ville bli suksess.
VOYA finnes i dag i hele 42 land.

 

VOYA EVENTYRET

MISJON

Vårt mål hos VOYA er å skape enestående skjønnhet og hudpleie behandlinger med integritet og i full harmoni med naturen. Basert på våre fantastiske håndhøstede alger som er økologisk sertifisert samt vår kunnskap om lokale tradisjoner med algebad og algebehandlinger, ønsker vi å gi deg naturens fulle kraft i sin reneste form med vår VOYA serie.

FILOSOFI

Inspirert av den storslagne naturen rundt oss samt Irlands lange tradisjoner med alger, så har VOYA adoptert økologiske og bærekraftige måter å fremstille produkter på. Vi benytter kun bærekraftig innhøstingspraksis for å sikre at vi ikke skader det delikate kystmiljøet som gir oss våre sertifiserte økologiske alger. Vi kombinerer så dette med de beste økologiske ingredienser fra hele verden for å gi deg en unik opplevelse med algebad og en serie produkter som ikke bare helbreder kroppen, men etterlater huden silkemyk.

VEKKE ALGENE

I løpet av 12 år med forskning og utvikling og utallige tester, har vi utviklet og perfeksjonert vår komplekse metode for å konservere alger naturlig, en metode som gjenskaper hvordan algerne blir utsatt ved ebbe og tørker ut. Ved å redusere vanninnholdet sakte men sikkert så fant vi ut at algene går i dvale og bevarer sin cellestruktur inntakt. Ved å tilføre vann på nytt som vi gjør i algebad, så vekker vi algene fra dvalen og gjenskaper effekten av våre algebad. Utrolig, sier du kanskje… og ja, det var det vi gjorde. VOYA Lazy Days algebad var vårt første produkt og det er fortsatt det vi er mest stolt av idag – på grunn av dens renhet og enkelthet.

KUNNSKAP & EKSPERTISE

Dette var imidlertid bare begynnelsen. Mark begynte så å se på mulighetene for å skape en hel serie med algebaserte produkter. Ved å kombinere vår kunnskap om de terapeutiske egenskapene til ville alger med ekspertise fra de høyest kvalifiserte kosmetiske vitenskapsmenn, marinebiologer og dermatologer fra hele verden, så har vi klart å videreføre algenes unike og effektive egenskaper til våre skjønnhets og hudpleie produkter.

VOYAS MENING

REISE PÅ HAVET

Da vi spurte våre gjester om de kunne beskrive hvordan et algebad føltes for dem, så sammenlignet de det med en enestående reise på havet.

VOYAs produkter forsøker å fange noe av havet og bringe det til deg i så ren form som mulig. Så i våre bad får du alger høstet for hånd, kjent for sin utrolige detox og fuktgivende effekt, i våre ansiktsmasker har algene en foryngende og reparerende effekt. VOYAs kremer, lotions og såper og shampoo fusjonerer algenes rike mineraler, vitaminer, sporstoffer, aminosyrer og oljer med avanserte aktive økologiske botaniske ekstrakter og oljer.

Ikke bare får disse ingrediensene deg til å løfte sinnet, men vår nøye utvalgte blanding av eteriske oljer i hvert produkt balanserer kropp og sjel.

VÅRE UNIKE ALGER ER LEVENDE!

Alger tørker når tidevannet går ut og for å forhindre at de dør og for å holde cellestrukturen intakt så har alger utviklet en naturlig beskyttelse mot uttørking, meget sakte så reduserer de sitt vanninnhold og går inn i en form for statis eller dvale. På grunn av vår evne til å replisere dette så behandler vi ikke algene våre med skadelige konserveringsmiddel – derfor får du algene i full kraft i hvert eneste produkt.

VOYA kommer fra ordet VOYAGE – som gjenspeiler den unike reisen algebad er og som VOYA med sine produkter fortsetter over hele verden.

VÅR HISTORIE

EN LIDENSKAP FOR SPORT

Neil Walton har vært lidenskapelig opptatt av idrett fra svært tidlig alder. Konkurranseinstinktet ble sådd da pappa Mick introduserte 11 år gamle Neil for langdistanseløping, far og sønn ble raskt en kjent konkurransedyktig duo på vestkysten. Neil gikk deretter videre til å bli en profesjonell triatlon utøver og har representert Irland i flere europeiske og internasjonale konkurranser.

Neil har alltid ment at årsaken til at han ble rangert som nummer 10 i verden hadde mye å gjøre med det sunne, økologiske kostholdet samt kunnskap om rask restituerings teknikk. Det var når Neil holdt på med å utforske metoder for restituering av han startet å utforske algenes restituerende egenskaper.

Neil testet ut algebad som restituering og ble helt overveldet når han så og følte effekten. Han merket seg algenes evne til å fjerne gift og slaggstoffer fra kroppen og akselerere restitusjonsprosessen. Dette gjorde at Neil startet å utforske kurbadtradisjoner samt algebadets historie i Strandhill, en reise som faktisk skulle føre til at Walton gjenåpnet byens første nye algebad på 100 år.

TRADISJON IGJEN

De terapeutiske egenskapene til ville alger har lenge vært kjent langs Irlands kyst. På begynnelsen av det 20 århudre var det ca. 300 kurbad i Irland og hele 9 stykker bare i Strandhill.

Det siste av de tradisjonelle originale Strandhill badehusene ble ødelagt i september 1961 av den verste orkan som noengang har nådd Irland, orkanen Debbie. Siden mange på den tiden flyttet vekk fra kystområdene og inn mot de større, tettebefolkede byene så forble de gamle badehusene nedlagt og uåpnet.

Gjennom VOYA så har tradisjonen med kurbad gjenåpnet i Irland. VOYA gjenåpnet sitt kurbad i Strandhill i 2000 og er i dag en av få kurbad i Irland.

Siden de åpnet så har algebadene i Strandhill mottatt begeistrede gjester fra over hele verden. 40.000 besøkende reiser hvert år til Strandhill for å nye de skjønne omgivelsene og legge seg ned i et VOYA algebad, dette har gjort Sligo til et av de mest populære landemerkene i området.

hannamathildeOm voya