Ingredienser

OM VÅR ØKOLOGISKE TANG

Tang og tare er enkle og fascinerende planter som fungerer som en skattekiste av naturlige kjemikalier og gunstige ingredienser. Alger, jordens eldste planter, produserer ikke røtter, blomster eller frukt. De absorberer all sin næring fra havet.

Alger absorberer og metaboliserer helt naturlig næring fra havet. Som et resultat inneholder algene utallige mineraler, vitaminer og fordelaktige ingredienser i høye konsentrasjoner.

Fucus serratus – Vill håndhøstet økologisk alge (Searrated Wrack eller Míoránach)

Bærebjelken i VOYAs produkter, Fucus serratus brukes i nesten hvert eneste produkt. Denne fantastiske planten overlever ved å filtrere havet for næringsstoffer og som et resultat, samler opp en enorm mengde mineraler og vitaminer.Benyttet i hundrevis av år i tangbad, oljer fra denne tangen har bemerkelsesverdig effekt på hud, hår og kropp. Antioksidant stoffene som finnes naturlig i denne tangen har lenge vært kjent for å ha avgjørende anti-aldrings, hudfornyende, reparerende og fuktighetsgivende effekter.

Fucus Vesiculosus – Vill håndhøstet økologiske alge (Blæretang eller Feamainn bhuilgíneach)

Når denne algen legges i varmt vann eller dampes, så reagerer Fucus Vesiculosus på samme måte som Fucus serratus og frigjør polysakkarider (for eksempel alginsyre) og jod samt andre mineraler som har mange fordeler. De forbedrer hudens tilstand, reduserer høyt blodtrykk og letter leddgikt t og revmatiske smerter. Denne tangen høstes om sommeren for å få høyest mulig A vitamin innhold og på høsten for å få mest mulig C vitamin innhold. I Europa så steames tørkede planter og drikkes som te, ofte som del av en diett.

Laminaria digitata – Vill håndhøstet økologiske alge (Tangleweed eller Coirrleach)

Likt Fucus serratus inneholder dette produktet en utrolig overflod av mineraler. Algen blir oftest brukt i anti-cellulitt behandling. Selv i små mengder, er det kjent for å være svært effektivt og er ofte nøkkelingrediensen i anti-cellulitt produkter. Opp til 1 kilo Laminaria digitata går med i vår Tangle Me Up Body Wrap. Laminaria digitata fungerer som et grøtomslag og gjenoppretter kroppens naturlige balanse.

Ascophyllum nodosum – Vill håndhøstet økologisk alge (Knotted Wrack eller Feamainn bhuí)

Ascophyllum nodosum trives best på skjermede steder og på grunn av sin store masse trenger de et godt sted å feste seg, derfor finnes denne algen ofte i mer beskyttede bukter med store stener. De store luftsekkene gjør at tangen flyter vertikalt og former små skoger som er ideele fristeder for akvatisk liv. Ascophyllum nodosum inneholder meget høye konsentrasjoner vitaminer, spesielt Vit C, betakaroten, B1, B2, B3, B6, B12, E, H, K3. Den har også høy konsentrasjon av mineraler. Denne tangen brukes til å lage kalsiumalginat dressinger, som brukes til å behandle interne sår og brannsår. Disse dressingene er ikke som bandasjer, tvert imot, dressingene absorberes av kroppen. Vi kaldpresser algene for å bevare vitaminer og sikre oss den maksimale effekt av ekstraktene.

ØKOLOGISKE INGREDIENSER

VOYAs Økologiske Algekompleks

Våre økologiske hudpleieprodukter inneholder et svært kraftig sertifisert økologiske alge- og antioksidant kompleks, rik på vitaminer, mineraler og naturlige bioaktive sammensetninger. I laboratorietesting har vårt ekstrakt vist seg å ha en svært høy antioksidant beskyttelse mot frie radikaler, samt svært høye fuktgivende, utglattende og betennelsesdempende egenskaper. Dette komplekset er resultatet av 6 års F&U av VOYA (under patent).

Økologisk Dictyopteris Membranacea ekstrakt (alge)

Et unikt algeekstrakt som fremmer glød og reduserer pigmentflekker

Aloe Vera – Økologisk Aloe Vera

Kjent for å roe ned irritasjon og for sine lindrende og kjølende egenskaper så har Aloe Vera et fenomenalt rykte som en naturlig healer. I naturen så vil et skadet Aloe Vera blad raskt dekkes til med en film som gir bladet et gummilignende beskyttende belegg som hindrer tap av vann. På kort tid er skaden i bladet fullstendig reparert. De enzymer som styrer denne prosessen har en lignende effekt hos mennesker. Aloe Vera hjelper til å fremme veksten av sunt nytt vev, reduserer arr, fine linjer, merker og flekker. Aloe Vera har vist seg å penetrere ned til hudens andre lag som holder på fuktighet hvor det hjelper til med å utrydde døde celler samt forynge huden og bekjempe infeksjoner. Det sies at Aloe Vera også lindrer smerte, sannsynligvis på grunn av sin beroligende og avgiftende egenskaper. Anvendelsen av Aloe gele på huden akselererer handlingen av fiberbrudd. FIberbrudd er et hjelpemiddel i produksjon av kollagen som er proteinet som motvirker hudens aldring og rynker. (Ettersom man eldes, allerede fra 25 års alder, så begynner kollagen å forsvinne fra huden og det forårsaker rynker, mindre spenst og slapp hud.) Aloe gele bidrar til å beskytte de ytre lagene av huden da den hjelper den til å omorganisere hudceller. Variasjonen av Aloe vi bruker er Aloe Barbadensis Miller, som inneholder de mest fordelaktige egenskaper. Den dyrkes i en økologisk sertifisert åker av landbruksspesialister som daglig velger hele aloe blader som tas inn til videre behandling. Konsentrert ufortynnet ren væsketas fra bladene. Ingen konserveringsmidler av noe slag legges til.

Prunus Dulcis Olje – Økologisk mandelolje

Mandelolje er høy i linol og oljesyre samt andre fettsyrer. Det er en kilde til mange viktige næringsstoffer, inkludert flerumettet fett, protein, B-kompleks vitaminer, vitaminene A, B1, B2, D og E, og mange mineraler som kalsium, kalium, magnesium, jern, kobber, sink og fosfor. Det er kjent for å være spesielt effektiv mot eksem og kløende, tørr, betent hud. Rik på protein med mykgjørende, nærende kvaliteter, den har utmerkede healing, anti-irriterende og fuktighetsgivende egenskaper. Linolsyre fremmer sunn hud ved å beskytte cellemembranene og er ansvarlig for en rekke helse-og skjønnhets fordeler forbundet med fettsyrer. Disse inkluderer muligheten til å berolige huden, fremme fornyelse og regulere vann tap.

Sodium Cocoate – Økologisk kokosnøttolje

Vår økologiske kokosolje er en fantastisk fuktighetskrem som holder huden myk og glatt. Den etablerer raskt hudens naturlige anti-mikrobielle og syre barriere. Den lille molekylstrukturen gjør at den absorberes lett, noe som gir både hud og hår en glatt tekstur uten at det føles fettet. Oljen har en langvarig helbredende og reparerende effekt. Forskning viser at de kraftige antioksidantegenskapene til kokosolje bidrar til å forebygge for tidlig aldring og rynker. (Antioksidanter er avgjørende når det gjelder å forhindre frie radikaler i å bryte ned hudens bindevev som gjør at den blir slapp og rynkete.)

Helianthus Annus – Økologisk solsikkeolje

Solsikkeolje er rik på oljesyrer med store mengder vitamin A, D og E. Den har også gunstige mengder lecitin og umettede fettsyrer. Dypt nærende og fuktighetsgivende for huden, anbefales på det sterkeste for å behandle tørr, værskadet, moden og ødelagt hud. . Vår økologisk solsikkeolje påføres og absorberes lett.

Persea Gratissima – Øklogisk avokadoolje

Vårt Fair Trade økologiske avokadoolje er hentet fra Sør-Afrika. Avokado oljegjør underverker for huden og innehar fuktighetsgivende, nærende og mykgjørende egenskaper. Vår økologisk avokadoolje er en svært terapeutisk olje rik på vitamin A, B1, B2 pantotensyre, vitamin D, E, protein, lecithin og fettsyrer som har helbredende og regenererende egenskaper. Flott for mer moden hud samt flassete / tørr hud og / eller hodebunn. Vi bruker økologisk avokadoolje som er uraffinert da den inneholder mer av selve avokadofrukten som har høyere innhold vitaminer samt andre fordelaktige egenskaper. Inneholder A-E, aminosyrer, steroler. En utmerket fuktighetskrem og balsam for huden som også akselererer helbredelse.

Butyrospermum parkii – Økologisk sheasmør

Shea butter er hentet fra et afrikansk tre, vi henter våre Fair Trade økologisk shea butter fra Burkina Faso. Det er ideelt for bruk på tørr eller ømfintlig hud og er egnet for ekstra sensitiv hud med eksem og psoriasis. Det er betennelsesdempende og etterlater huden mer smidig og myk, mindre slapp og mindre rynkete. Smøret påføres lett, har helbredende egenskaper og kan bidra til å gi ekstra beskyttelse mot UV-stråling. Sheasmøret er ideelt i behandling av tørr og moden hud med sitt høye innhold av fettsyrer som fukter og beholder elastisitet i huden. Sheasmøret fungerer mildt antibakterielt samt har ekstraordinære helbredende egenskaper, stimulerer dannelse og vekst av nye celler. (En uovertruffen effekt og veldig godt tolerert av de som er sensitive for kakaosmør.

Sodium Palmate – Økologisk palmeolje

Denne oljen utvinnes fra fruktene av et tre som hører til i Sør-Amerika og Afrika. Oljen har vært verdsatt i århundrer som en fuktighetsgivende ingrediens i såpe og senere ble den en populær bestanddel i skjønnhetspleie produkter. Oljen fra den røde palmen benyttes idag i kosmetikk. Den er en viktig kilde til karotenoider og vitamin E, begge antioksidanter som beskytter huden mot UV-stråler.

Tocopherol – Vitamin E

Vi bruker en naturlig Vitamin E kilde, en sterk antioksidant som hjelper kroppen til å danne nye normale blodceller, muskler og vevvekst. Det er påvist at Vitamin E beskytter hjertet, blodcellene og forsinker aldring. Vitamin E beskytter menneskelig hud og også verdifulle ingredienser i kosmetiske produkter fra frie radikaler. Ved hjelp av en spesiell prosedyre for å sikre høy avkastning, er vår Tocopherol hentet fra genmodifisertfrie planter. (Planter utvikler vitamin E for å beskytte seg mot frie radikaler.) Vitamin E er en av de mest effektive antioksidanter. Ved å fange frie radikaler, beskytter Tocopherol menneskelig hud fra skade og tidlig aldring. På grunn av sin høye antioksidative egenskaper, er den spesielt anbefalt for å beskytte huden mot frie radikaler og redusere UV-indusert skade på celler og vev.

Panthenol (pro-vitamin B5)

Panthenol (pro-vitamin B5) er en høyt verdsatt kosmetisk ingrediens. Vi bruker naturlig forekommende Panthenol som ofte kalles “forskjønneren”, som absorberes dypt inn i huden. Det brukes i farmasøytisk kremer for sin beroligende og lindrende egenskaper. Det er effektivt i behandlingen av irritert og sensitiv hud. Det etterlater huden med en fløyelsaktig og glatt følelse.

Glyserin

Glyserin er fuktgiveren man ønsker produkter som sjampo og balsam. Vår glyserin er helt avledet fra planter. Det er best brukt i hud produkter i synergistisk kombinasjon med sorbitol.

Ocimum Basilicum Oil – økologisk søt basilikum oljel

Denne søte krydrete duften beroliger sinnet og lindrer smerter og plager. Nyttig i produkter for angst, søvnløshet, migrene og tretthet.

Eugenia caryophyllus Bud Olje – Økologisk nellikolje

Den sterke og krydrete nellikoljen brukes i små mengder til å “friske opp” noen av våre essensielle oljeblandinger og har også en stimulerende effekt på sinn og sjel. Den har kraftige antiseptiske egenskaper og har i tillegg konserverende egenskaper som bevarer produktene. Nellikolje er nyttig for sine desinfiserende egenskaper, lindre smerter, spesielt tannpine, leddgikt og revmatisme. Oljen har en positiv innvirkning på fordøyelsessystemet.

Citrus Medica Limonum Peel Oil, Økologisk sitronskall olje

Fungerer som naturlig astringerende, antiseptisk og bakteriedrepende på huden. Sitronolje er spesielt fordelaktig for mennesker med akne og problem hud. Den har videre evnen til å stimulere de hvite blodlegemer og hjelper kroppen til å forsvare seg og bekjempe infeksjoner. Sitronolje har og en positiv innvirkning på fordøyelsessystemet, lindrer hodepine, migrene og muskulære problemer samt reduserer fettete hud og hår.

Citrus Aurantifolia Oil – Økologisk Lime Olje

Den kaldpressede oljen vi bruker er gulaktig til grønn i fargen, med en rik, frisk limeskall aroma. Mens presset lime olje produseres i mindre mengder og er dyrere enn destillert limeolje, er den foretrukket i aromaterapi. Lime olje er gunstig for immunforsvaret, letter infeksjoner i luftveiene og lindre smerter i muskler og ledd, samtidig som den fornyer en sliten sjelog fjerner følelser av apati, angst og depresjon.

Citrus Nobilis Peel Olje – Økologisk Mandarin Olje

En olje som bedrer fordøyelsessystemet, reduserer væskeansamling, øker blodsirkulasjonen og beroliger nervesystemet. Den kan også lindre stress og spenning.

Pogostemon Cablin Olje – Økologisk Patsjuli Olje

Vår olje er fra Asia, den har en sterk jordnær, eksotisk duft. Den danner en del av duftblandingen i noen av våre hud-og hårpleieprodukt formuleringer. Patsjuli har en gunstig effekt på huden. Den har helbredende egenskaper som reduserer arrvev samt at den har cytopylaktiske egenskaper ( stimulerer cellefornyelse) som bidrar til å stimulere ny celledannelse samt roe ned betent og sår hud. Patsjuli innehar betennelsesdempende egenskaper og og den bekjemper infeksjoner og lindrer insektbitt. Oljen reduserer væskeansamlinger og kan hjelpe med stress-relaterte problemer og avhengighetsproblemer.

Camellia sinensis leaf – Økologisk grønn te

Grønn te inneholder antioksidanter, mineraler og vitaminer, i tillegg til tanniner og det viktige polyfenolet epigallocatechin-3-gallate (EGCG). Grønn te-ekstrakt kan, på grunn av det høye antallet polyfenoler, forebygge aldring av hudens kollagen – som er årsaken til at huden blir rynkete. Teens stoffer beskytter huden mot solas kreftfremkallende stråler og reparerer allerede skadet hud. EGCG oppfører seg indirekte som en solbeskyttelsesingrediens og angriper frie radikaler i kroppen forårsaket av UV stråling, som hindrer at kollagenet brytes ned. (Kilde: Journal of Dermatological Science, desember 2005, side 195–204). Grønn te er antioksiderende og betennelsesdempende. Antioksidantene i tebladene bringer hudens naturlige fuktighetsinnhold i balanse. Grønn te har vist seg å være svært effektivt når det gjelder å redusere rødhet samt irritasjon forbundet med Rosacea.

Rosa Mosqueta Olje – Økologisk rosehip olje

En av naturens best bevarte hemmeligheter. Kaldpresset (fra frøene på villrosene) med sin rene vitamin A samt essensielle fettsyrer så er resultatet en skjønn nektar som raskt penetrererer hudens øvre lag med utrolige fordeler. Fra arr til strekkmeker, solskader til psoriasis, fine rynker og ujevn pigmentering, rosehip oljen virker direkte inn på den skadede cellemembranen og iverksetter den dypeste regenerering. Så mye mer enn en fuktgiver, antageligvis den beste allierte huden din noensinne får.

Økologiske baobab olje

Baobab oljen hentes fra det afrikanske Baobab treet. Denne svært rike oljen gir næring og forbedrer hudens elastisitet. Inneholder vitamin A, D (en av få naturlige kilder), E og F, som bidrar til å fornye ødelagte hudceller og som er rik på omega fettsyrer.

Økologisk Kamille ekstrakt

Kamille er godt kjent for sin betennelsesdempende egenskaper (stopper histaminproduksjon) beskytter mot sol og har sterke antioksidant egenskaper (pga. flavonoid innholdet) samt gir vasodilatasjon.

Økologisk Hibiscus ekstrakt

Hibiscus er kjent for å stoppe elastase (Enzym) som ødelegger elastinet i huden.

Økologisk Ingefær ekstrakt

Ingefær er en kraftig antioksidant, betennelsesdempende og antibakteriell ingrediens. Effektiv i behandling av akne.

Økologiske Calendula Officinalis (ringblomst) ekstrakt

Benyttes pga. dens supre egenskaper med å reparere celler, redusere betennelse og tilføre intens fukt.

Økolgoisk Evening Primrose (nattlys) olje

Nattlysolje inneholder gammalinolsyre (GLA), en svært avgjrøende fettsyre. Brukt i tradisjonell medisin mot eksem, psoriasis, akne og generelt mot tørr, flasset og sår hud.

Økologiske Alpine Willowherb ekstrakt

Denne sjeldne plantet er helt fantastisk i å behandle problemer knyttet til fet og uren hud. Den reduserer sebumproduksjon og forbedrer hudens utseende, samtidig reduserer den porer og er ikke-komedogenisk.

hannamathildeIngredienser