ALGENES HELSEFORDELER

Ettersom alger søker næring fra havet så absorberer det en usammenlignbar overflod av gunstige ingredienser, husk at livet begynte i havet.

naturlige kjemikalier

I virkeligheten er alger en enkel og fascinerende plante som er en skattekiste av naturlige kjemikalier og fordelaktige ingredienser. Sjøgress eller alger er den eldste formen for liv på planeten. Alt liv begynte i det mineralrike vannet til våre hav. Tang og tare tiltrekker seg en makeløs mengde mineraler mineraler, makro-elementer, vitaminer og sporstoffer fra havet. Mineralinnholdet av noen alger utgjør opptil 80% av dets tørre bestanddel.

jod-protein

Jod eller Jod-protein komplekser som er utbredt i alger er viktige for skjoldbruskkjertelen, for å regulere kroppens stoffskifte. En underaktiv skjoldbruskkjertel kan føre til vektøkning, utmattelse, kuldefølsomhet, tap av hår og lav puls.

sailors cure

I gamle Polynesia kjente man til de helbredende egenskapene til tang og brukte den til å behandle ulike sår, blåmerker og hevelser. Tang alginater blir nå brukt som en bandasje for alvorlige brannskader / sår. Algenes oljer har lenge blitt brukt til å samle krefter etter sykdom, ved å avgifte kroppen samt hjelpe til med fornyelsen av skadede hudceller. Tang var kjent som “Sailors Cure” av gamle sjøfolk.

anti-ageing

Naturlige anti-ageing og anti-cellulitt egenskaper. Alger kan forbedre smidighet og elastisitet i huden. Det kan stimulere til fornyelse av skadede hudceller. Det kan avgifte og rense, tone huden, naturlig glatte ut og gi fuktighet til huden.

hår

Algeekstrakter har en utrolig fuktighetsgivende effekt på håret og gir økende glans og mykhet samt reduserer dets elektrisitet. Behandlet hår får mer volum og mindre statiske hårstrå.

Mykgjører

Tang har evnen til å reagere med protein for å danne en gele som har en spesielt fuktighetsgivende effekt på huden, den mykgjør hender og kropp, og produserer beroligende ansiktsmasker. Det har vært kjent i lang tid at tang er en mykgjører med utjevnende, cellefornyende og anti-inflammatoriske egenskaper som kan ha en positiv effekt for å redusere og forebygge fine linjer og rynker. Det fungerer som en mykgjører med sine fuktighetsgivende og beskyttende tiltak for å danne et lag på huden som reduserer tap av hudens fuktighet gjennom fordamping.

Essensielle fettsyrer

Essensielle fettsyrer som finnes i tang er en del av hudens lipid lag og bidrar til å opprettholde smidighet og elastisitet i huden. Disse fettsyrene har lenge vært kjent for å være nødvendig for kroppens funksjon, mangel på disse resulterer i at huden mister fuktighet som fører til tørr og hard hud. Bare helt nylig har imidlertid algenes rolle i hudpleie blir klart forstått. Essensielle fettsyrer sammen med keramider, oksidanter, alpha hydroxy syrer og vitamin A & E arbeider harmonisk for å sikre at huden får næring fra dypt inne. De er nå en viktig bestanddel i produkter for intensiv hudpleie.

antioksidanter

Tang og tare inneholder alge polyfenoler og karotenoider som har vist seg å være kraftige antioksidanter. Antioksidanter er stoffer som beskytter mot celleskader påført av molekyler kalt oksygen-frie radikaler, som er en viktig årsak til sykdom og aldring. Som beta karoten og vitamin C og E, beskytter polyfenoler cellene i kroppen din fra en ustabil form for oksygen som kalles frie radikaler. Denne antioksidanten fusjonerer med den frie radikalen og hindrer at den fester seg til og skade cellene i kroppen din.

effektiv behandling

Tang og alger har blitt brukt som en effektiv behandling for tilstander som psoriasis, eksem, dermatitt og akne. Enkelte tangarter har vært brukt i Kina for behandling av kreft. Forskning har indikert at kreftsvulster synes å være hemmet av langkjedete polysakkarider funnet i tang og tare.

Foreløpige undersøkelser utført av dr. Peter Smyth fra Conway Institute of Biomolecular & Biomedical Research ved University College Dublin og Dr Stefan kraan, Irish Seaweed Centre, Martin Ryan Institute, på VOYA Seaweed Baths tyder på at det er et målbart opptak av mineraler i huden fra algebad. Ettersom alger søker næring fra havet så absorberer det en usammenlignbar overflod av gunstige ingredienser, husk at livet begynte i havet. Alle våre produkter inneholder kun de fineste økologiske ingredienser og er fri for kunstige farger, syntetiske dufter og skadelige ingredienser. Vi bryr oss dypt og inderlig om vårt miljø, så alle våre produkter bruker biologisk nedbrytbar, resirkulert eller resirkulerbar emballasje. Våre produkter er uformet for å gi næring til huden og hjelpe dens naturlige evner til å helbrede og reparere.

hannamathildeHelse